Продуктов каталог
Онлайн поддръжка
  • image
    - инж.Радостин Камалиев
    Call: 0889 286 653
    avi7@mail.bg

Предимства на IP камерите

Публикуван от admin 24/01/16 0 Коментари

Предимства на IP камерите 

През последните години системите за видеонаблюдение се развиха толкова, че станаха неизменна част от живота около нас. "Цифровата ера" навлезе и в тази индустрия, с което приложението на камерите излезе далеч извън сферата на сигурността. Възможностите са безкрайни - от наблюдение от разстояние на децата вкъщи до възможност да надзърнете в лоби бара на хотела, без да излизате от кабинета си...

Мрежовите цифрови камери използват технология, наречена progressive scan, която елиминира тези проблеми - кадърът се заснема като едно цяло, а не като две половини, и се получава ясен образ, дори и при бързо движение пред обектива.

Възможността за пренос на електричество по локалната мрежа (PoE) увеличава надеждността и намалява разходите

PoE решава няколко проблема наведнъж - използвате един кабел по-малко при свързването на всяка камера, няма нужда от ел. контакт наблизо; по-лесно резервиране на захранването на цялата система с един UPS.

"Разумът" в системата се въвежда в самите камери

В модерните цифрови мрежови камери се вграждат детектори на движение, които при наличие на такова включват камерата или задействат друго устройство - цифров рекордер или алармена система (функции, които липсват при аналогови системи). Интересна новост при IP камерите е т.нар. брояч на хора - интелигентна система за отброяване на човекопотока пред обектива на камерата.

Вградено управление на панорама(наклон) увеличение

IP базираните системи за наблюдение ви спестяват още ресурси - контролът над всички функции на камерата преминава по един-единствен мрежови кабел.

Вградено аудио

IP камерите с вградено аудио отново са предимство - аудиопотокът минава по същия (мрежови) кабел.

Високо ниво на сигурност при пренос на данни

Всеки, който разбира малко от коаксиални кабели, би могъл да излъже сигнала на някоя от камерите ви... все едно да крадеш кабелна телевизия от съседа. Съвременните IP камери предлагат и съвременни нива на сигурност с кодиране на данните.

Гъвкава и разходно-ефективна инфраструктура

При аналоговите камери инфраструктурата се очертава сложна и с много кабели, а колкото повече са кабелите и разстоянията са по-дълги, толкова по-лошо е качеството и толкова повече се увеличава рискът от смущения в сигнала. IP камерите предлагат всичко само с една жица.

Цялостно цифрово решение

Ако ще е цифрово - нека остане цифрово! При аналоговите системи сигналът често бива преобразуван от аналогов в цифров и обратно - това допълнително влошава качеството на картината. IP камерите не преобразуват сигнала - веднъж прихванат един кадър, той остава цифров до момента, в който го видите с очите си на екрана.

По-ниска себестойност

Мрежовите камери значително намаляват труда и средствата, необходими за инсталирането и поддръжката на една гледна точка - по-малкото кабели означават по-малко главоболия. Освен това мрежовите камери предлагат много по-голямата гъвкавост на система, разпространена в цял свят - локални мрежи и интернет